EEN UNIEKE BELEVENIS IN EEN GRANDIOZE SFEER

Wat maakt de ZOUTE RALLY® by STOW tot dé oldtimerrally van de Lage Landen? De deelnemers van de negen voorbije edities zijn alvast unaniem: het parcours en de organisatie zijn top, en de ambiance in Knokke-Heist is uniek in de wereld. Het is een belevenis die bijblijft en altijd weer doet uitkijken naar meer. Ontdek hier wat we op 10, 11 en 12 oktober 2019 voor u in petto hebben.

VEEL MEER DAN EEN OLDTIMERRALLY

De ZOUTE RALLY® by STOW is veel meer dan een tweedaagse rally voor oldtimers. Het is een vast onderdeel van de ZOUTE GRAND PRIX® in Knokke-Heist. Dit vierdaagse classic car & lifestyle festival is al aan zijn 10de editie toe en blijft het absolute hoogtepunt van het oldtimerseizoen. Het trekt jaarlijks meer dan 250.000 bezoekers uit heel Europa naar de Belgische badstad en kan altijd uitpakken met een ijzersterk programma: van een veiling voor classic cars en exclusieve wagens door het gereputeerde Britse veilinghuis Bonhams tot een internationaal befaamd concours d’élégance. Maar ook de openluchtexpo in de straten van Het Zoute, waar de premium autopartners hun nieuwste modellen showen, en de afsluitende GT-tour voor moderne wagens hebben de ZOUTE GRAND PRIX® in 9 jaar tijd een onnavolgbare reputatie bezorgd.
Door deel te nemen aan de rally geniet u vanop de eerste rij van de actie én ‘the good life’ van Knokke Het Zoute. Een niet te missen belevenis!

KIES UW FORMULE

De ZOUTE RALLY® by STOW voorziet naar goed gewoonte twee formules.

DE REGULARITEITSRALLY

Houdt u van een uitdaging? Wilt u uw driver skills op de proef stellen? Kies dan voor de gechronometreerde regelmatigheidsrally met gemiddelde snelheid en regulariteitstesten (RT’s). Per dag legt u zo’n 250 km af langs een speciaal uitgewerkt parcours. De FLYING QUARTER MILE®, een snelheidsproef, zorgt hier voor extra spanning. Maar er zijn ook behendigheidsproeven voorzien. Spanning én rijplezier verzekerd!

DE BALADE

Mag het allemaal wat rustiger en korter? Wilt u met volle teugen genieten van het landschap en het mooie parcours? Dan is de kortere balade iets voor u! In deze ‘autowandeling’ rijdt u twee dagen op uw eigen tempo en houdt u enkele leuke stops op originele locaties.
Gelieve bij uw aanvraag duidelijk te vermelden aan welk onderdeel u wenst deel te nemen.

Reglement

EXCLUSIEF DEELNEMERSVELD

De ZOUTE RALLY® by STOW is exclusief voorbehouden voor 200 wagens die voor het eerst ingeschreven werden tussen 1920 en 1965. Wilt u deel uitmaken van deze unieke selectie en zich meten met andere liefhebbers van zeldzame bolides uit de tijd van toen? Vul dan vóór 30/04/2019 uw aanvraag tot deelname in.


VOORRANG AAN VEILIGHEID

Om de veiligheid van deelnemers en publiek te garanderen en de rally in optimale omstandigheden te laten verlopen, wordt er bijzonder veel aandacht besteed aan veiligheid. De proeven vinden plaats op afgesloten circuits en de deelnemende wagens dienen zich tijdens de rondrit op de openbare wegen te allen tijde te houden aan de Belgische en Europese verkeersreglementeringen. Ze zijn bovendien uitgerust met een track&trace systeem waarmee hun snelheid strikt wordt gecontroleerd. Een extra garantie op een leuke en veilige rally.

Tickets beschikbaar BESTEL NU
Word BBurago Experience member Meer info
Programma & Tickets Plan uw bezoek
River Woods Shop Bestel uw ZGP outfit

PROGRAMMA - TWEE DAGEN VOL VERRASSINGEN

Elk jaar weer verrast de ZOUTE RALLY® by STOW met een programma dat liefhebbers van het betere oldtimerwerk op hun wenken bedient. Ook voor de 10de editie mag u zich opmaken voor twee dagen van het hoogste rijgenot. Een overzicht.


DONDERDAG 10 OKTOBER - TECHNISCHE CONTROLE

De ZOUTE RALLY® by STOW start op donderdag 10 oktober. Alle deelnemers verzamelen die dag aan de ZOUTE DRIVERS CLUB® by Lebeau-Courally op het strand tegenover het Albertplein in Het Zoute (eerste verdiep Albertplein Marquee). Na het afhandelen van alle administratieve formaliteiten worden alle wagens aan een grondige technische inspectie onderworpen. Dit gebeurt om de authenticiteit van de oldtimers en de veiligheid van de deelnemers te kunnen garanderen. De controle wordt uitgevoerd door een internationaal team van experten en vindt van 9 tot 17 uur plaats op de Zeedijk ter hoogte van het Albertplein in Het Zoute. Nadien bent u, tussen 17 en 19 uur, uitgenodigd om te komen klinken op tijdens de ZOUTE SALE® Preview Cocktail in de Albertplein Marquee (gelijkvloers) op het strand ter hoogte van het Albertplein.
Deelnemers aan de regelmatigheidsrally moeten tussen 13.30 en 17 uur een RT-proloog afleggen. De uitslag bepaalt de startvolgorde van de rally op vrijdag. Ze wordt samen met de starturen van de rally en de balade meegedeeld op donderdagavond tijdens de barbecue voor piloten en copiloten in de Riverwoods Beach Club.

 

VRIJDAG 11 OKTOBER - DAG 1

Op vrijdag 11 oktober gaat de ZOUTE RALLY® by STOW officieel van start. De eerste wagen begint eraan om 8.30 uur. Het startschot wordt gegeven op de Zeedijk aan de ZOUTE DRIVERS CLUB® by Lebeau-Courally. De wagens volgen een boeiend en gevarieerd parcours door Vlaanderen. Tijdens de middag wordt er een lunch voorzien op een bijzondere locatie. De eerste rallydag eindigt met de FLYING QUARTER MILE® in Heist, een uitdagende snelheidsproef en altijd een spektakel voor deelnemers en toeschouwers.
Vanaf 16 uur rijden de deelnemers onder politiebegeleiding naar Het Zoute. De wagens worden geparkeerd in de verkeersvrije Kustlaan. Tot 19 uur worden alle deelnemers verwacht in de ZOUTE DRIVERS CLUB® by Lebeau-Courally voor de Gins & Fever Tree cocktail. Wie niets van de ZOUTE SALE® by Bonhams wil missen, kan van 17 tot 20.30 uur terecht in de viptent op het strand ter hoogte van het Albertplein in Het Zoute. Om 20.30 uur volgt dan een Surprise Dinner Party op de eerste verdieping van de Albertplein Marquee.

 

ZATERDAG 12 OKTOBER - DAG 2

De tweede dag van de rally. Na het ontbijt in de ZOUTE DRIVERS CLUB® by Lebeau-Courally (eerste verdiep Albertplein Marquee), wordt de winnaar van de eerste dag om 8.30 uur aan de startlijn verwacht. Op het programma staat opnieuw een rallydag met tal van proeven en een lunch op een verrassende locatie. Om 16 uur wordt de eerste wagen verwacht voor de grote finale op het podium op de Zeedijk-Albertplein in Het Zoute. Tussen 15 en 19 uur zijn alle piloten en copiloten welkom op een VIP Cocktail in de Albertplein Marquee (gelijkvloers) op het Albertplein. In het gezelschap van de genodigden van sponsors en autopartners kunnen ze er genieten van een glaasje champagne en terugblikken op hun rallyavontuur. Vanaf 19.30 uur start de gala-avond in de Golf Marquee op de Fairway 1 en 18 van de Royal Zoute Golf Club. Het galadiner wordt ook dit jaar verzorgd door een sterrenchef die de deelnemers een topdiner met de meest exclusieve wijnen zal serveren.

Programma 2019

Donderdag 10 oktober

08:00 - 18:00

ZOUTE RALLY® by Stow  - Technical scrutineering

ZOUTE PITLANE® by STOW, Dyke - Le Zoute

Dyke - Albertplein, Le Zoute

 

Vrijdag 11 oktober

08:00 - 10:30

ZOUTE RALLY®  by Stow - Start

Podium Albertplein Marquee, Beach, Albertplein - Le Zoute

Albertplein Marquee, Strand - Het Zoute

15:30 - 18:00

ZOUTE RALLY®  by Stow - Arrival

Dyke - Le Zoute

Dyke, Le Zoute

Zaterdag 12 oktober

08:00 - 10:30

ZOUTE RALLY®  by Stow - Start

Podium Albertplein Marquee, Beach, Albertplein - Le Zoute

Albertplein Marquee, Zeedijk - Het Zoute

15:30 - 18:30

ZOUTE RALLY®  by Stow - Arrival

Arrival along the Dyke – Le Zoute and ending 

Albertplein Marquee, Beach, Albertplein - Le Zoute

Albertplein Marquee, Plage-Albertplein

Resultaten
Winnaars editie 2018

THIRD OVERALL
PRIZE PRESENTED BY DEGROOF PETERCAM - MR. PHILIPPE MASSET (CEO)
195,8 pts
1953 - Jaguar XK 120 SE Roadster
VERSTRAETE Christophe – VERSTRAETE Anthony

SECOND OVERALL
PRIZE PRESENTED BY STOW GROUP - JOS DE VUYST (CEO)
195,6 pts
1954 - Austin-Healey 100/4 BN2
HAELVOET Vincent - AMPE Jonathan

FIRST OVERALL
PRIZE PRESENTED BY LEBEAU-COURALLY - JORIS & ENZO IDE (OWNERS)
163,3 pts
1957 - Porsche 356 Speedster
VYNCKIER Didier – MATTHIJS Michaël

FIRST PRE-WAR
PRIZE PRESENTED BY EY - RUDI BRAES (VICE CHAIR EY EMEIA) & PATRICK ROTTIERS (CEO EY BELGIUM)
1936 - MG Q Type
VERVISCH Marc - VANNESTE Alex

FIRST POST-WAR
PRIZE PRESENTED BY GROUP CLAEYS - YVES CLAEYS (Bestuurder)
1954 - Austin-Healey 100/4 BN2
HAELVOET Vincent – AMPE Jonathan

FIRST CLASSIC
PRIZE PRESENTED BY ALD AUTOMOTIVE - MIEL HORSTEN (CEO - ALD BELGIUM)
1957 - Porsche 356 Speedster
VYNCKIER Didier – MATTHIJS Michaël

FIRST BALADE
PRIZE PRESENTED BY PELICAN ROUGE - TIM GOOSSENS (Gedelegeerd bestuurder)
1964 - Porsche 356 SC Cabriolet
DELCROIX Philippe – DELCROIX-DESMEDT Ann

FIRST LADIES TROPHY
PRIZE PRESENTED BY LOEWE - MR. RENIE DANNEELS (Gedelegeerd bestuurder)
1955 - Porsche 356 Speedster
VAN HOE Isabelle – BUSSELS Barbara