EEN UNIEKE BELEVENIS IN EEN GRANDIOZE SFEER

We zijn in de wolken te kunnen bevestigen dat de ZOUTE RALLY® by STOW ook dit jaar door zal gaan!

Wat maakt de ZOUTE RALLY® by STOW tot dé oldtimerrally van de Lage Landen? De deelnemers van de tien voorbije edities zijn alvast unaniem: het parcours en de organisatie zijn top, en de ambiance in Knokke-Heist is uniek in de wereld. Het is een belevenis die bijblijft en altijd weer doet uitkijken naar meer. Ontdek hier wat we op 8, 9 en 10 oktober 2020 voor u in petto hebben.

VEEL MEER DAN EEN OLDTIMERRALLY

De ZOUTE RALLY® by STOW is veel meer dan een tweedaagse rally voor oldtimers. Het is een vast onderdeel van de ZOUTE GRAND PRIX® in Knokke-Heist. Dit vierdaagse classic car & lifestyle festival is al aan zijn 11de editie toe en blijft het absolute hoogtepunt van het oldtimerseizoen. Het trekt jaarlijks meer dan 250.000 bezoekers uit heel Europa naar de Belgische badstad en kan altijd uitpakken met een ijzersterk programma: van een veiling voor classic cars en exclusieve wagens door het gereputeerde Britse veilinghuis Bonhams tot een internationaal befaamd concours d’élégance. Maar ook de openluchtexpo in de straten van Het Zoute, waar de premium autopartners hun nieuwste modellen showen, en de afsluitende GT-tour voor moderne wagens hebben de ZOUTE GRAND PRIX® in 11 jaar tijd een onnavolgbare reputatie bezorgd. 

Dit jaar zal ZOUTE GRAND PRIX er een tikkeltje anders uitzien. We zijn enthousiaster en trotser dan ooit om het startschot te geven van het volgende decennium van de ZOUTE GRAND PRIX®. Hierin gaan we terug naar de essentie van rallyrijden, met kwaliteit als hoogste goed. Gelijkaardig, maar beter. Veilig zoals altijd, en met hernieuwde energie. Kortom, een onvergetelijke ervaring zoals nooit tevoren.

Door deel te nemen aan de rally geniet u vanop de eerste rij van de actie én ‘the good life’ van Knokke Het Zoute. De ZOUTE GT TOUR® wordt dit jaar niet georganiseerd in Knokke, maar op een andere unieke locatie en op een ander tijdstip, waarover meer info binnenkort! Een niet te missen belevenis! 

Klik hier om deel te nemen aan de ZOUTE RALLY® by STOW! 

KIES UW FORMULE

De ZOUTE RALLY® by STOW voorziet naar goed gewoonte twee formules.

DE REGULARITEITSRALLY

Houdt u van een uitdaging? Wilt u uw driver skills op de proef stellen? Kies dan voor de gechronometreerde regelmatigheidsrally met gemiddelde snelheid en regulariteitstesten (RT’s). Per dag legt u zo’n 250 km af langs een speciaal uitgewerkt parcours. De FLYING QUARTER MILE®, een snelheidsproef, zorgt hier voor extra spanning. Maar er zijn ook behendigheidsproeven voorzien. Spanning én rijplezier verzekerd!

DE BALADE

Mag het allemaal wat rustiger en korter? Wilt u met volle teugen genieten van het landschap en het mooie parcours? Dan is de kortere balade iets voor u! In deze ‘autowandeling’ rijdt u twee dagen op uw eigen tempo en houdt u enkele leuke stops op originele locaties.
Gelieve bij uw aanvraag duidelijk te vermelden aan welk onderdeel u wenst deel te nemen.

Reglement

EXCLUSIEF DEELNEMERSVELD

De ZOUTE RALLY® by STOW is dit jaar exclusief voorbehouden voor 175 wagens die voor het eerst ingeschreven werden tussen 1920 en 1965. Wilt u deel uitmaken van deze unieke selectie en zich meten met andere liefhebbers van zeldzame bolides uit de tijd van toen? Vul dan vóór 30/04/2020 uw aanvraag tot deelname in.


VOORRANG AAN VEILIGHEID

Om de veiligheid van deelnemers en publiek te garanderen en de rally in optimale omstandigheden te laten verlopen, wordt er bijzonder veel aandacht besteed aan veiligheid. De proeven vinden plaats op afgesloten circuits en de deelnemende wagens dienen zich tijdens de rondrit op de openbare wegen te allen tijde te houden aan de Belgische en Europese verkeersreglementeringen. Ze zijn bovendien uitgerust met een track&trace systeem waarmee hun snelheid strikt wordt gecontroleerd. Een extra garantie op een leuke en veilige rally.

Tickets beschikbaar BESTEL NU
Word BBurago Experience member Meer info
Programma & Tickets Plan uw bezoek
River Woods Shop Bestel uw ZGP outfit

PROGRAMMA - TWEE DAGEN VOL VERRASSINGEN

Elk jaar weer verrast de ZOUTE RALLY® by STOW met een programma dat liefhebbers van het betere oldtimerwerk op hun wenken bedient. Ook voor de 11de editie mag u zich opmaken voor twee dagen van het hoogste rijgenot. Een overzicht.


DONDERDAG 8 OKTOBER - TECHNISCHE CONTROLE

De ZOUTE RALLY® by STOW start op donderdag 8 oktober. Alle deelnemers verzamelen die dag aan de ZOUTE DRIVERS CLUB®. Na het afhandelen van alle administratieve formaliteiten worden alle wagens aan een grondige technische inspectie onderworpen. Dit gebeurt om de authenticiteit van de oldtimers en de veiligheid van de deelnemers te kunnen garanderen. De controle wordt uitgevoerd door een internationaal team van experten en vindt van 9 tot 17 uur plaats. 


Deelnemers aan de regelmatigheidsrally moeten tussen 13.30 en 17 uur een RT-proloog afleggen. De uitslag bepaalt de startvolgorde van de rally op vrijdag. Ze wordt samen met de starturen van de rally en de balade meegedeeld op donderdagavond tijdens de barbecue voor piloten en copiloten in de Riverwoods Beach Club.

VRIJDAG 9 OKTOBER - DAG 1

Op vrijdag 9 oktober gaat de ZOUTE RALLY® by STOW officieel van start. De eerste wagen begint eraan om 8.30 uur. Het startschot wordt gegeven aan de ZOUTE DRIVERS CLUB®. De wagens volgen een boeiend en gevarieerd parcours door Vlaanderen. Tijdens de middag wordt er een lunch voorzien op een bijzondere locatie. De eerste rallydag eindigt met de FLYING QUARTER MILE® in Heist, een uitdagende snelheidsproef en altijd een spektakel voor deelnemers en toeschouwers.
Vanaf 15 uur rijden de deelnemers onder politiebegeleiding naar Het Zoute. De wagens zullen een parade vormen waar bezoekers u en uw wagen kunnen aanschouwen.  . Om 20.30 uur volgt dan een Surprise Dinner Party!

 

ZATERDAG 10 OKTOBER - DAG 2

De tweede dag van de rally. Na het ontbijt in de ZOUTE DRIVERS CLUB®, wordt de winnaar van de eerste dag om 8.30 uur aan de startlijn verwacht. Op het programma staat opnieuw een rallydag met tal van proeven en een lunch op een verrassende locatie. Rond 16 uur start de parade waar alle wagens de zeedijk van het Zoute trotseren!  Wie niets van de ZOUTE SALE® by Bonhams wil missen, kan van 17 tot 20.30 uur terecht in de door ons voorziene locatie. Vanaf 19.30 uur start de gala-avond. Het galadiner zal plaatsvinden in het casino van Knokke en wordt ook dit jaar verzorgd door een bijzondere chef die de deelnemers een topdiner met de meest exclusieve wijnen zal serveren.

Programma 2020

Donderdag 8 oktober

08:00 - 18:00

ZOUTE RALLY® by Stow  - Technical scrutineering

 

Vrijdag 9 oktober

08:00 - 10:30

ZOUTE RALLY®  by Stow - Start

 

15:00 - 18:00

ZOUTE RALLY®  by Stow - Parade

Parade along the dyke - Le Zoute

Dyke, Le Zoute

Zaterdag 10 oktober

08:00 - 10:30

ZOUTE RALLY®  by Stow - Start

 

15:00 - 18:00

ZOUTE RALLY®  by Stow - Parade

Parade along the Dyke – Le Zoute and ending