BELEEF EEN UNIEK GT-MOMENT IN ZOUTE-STIJL

Op zondag 11 oktober 2020 is het zover. Ronkende motoren. Schitterende bolides. Een parcours om u tegen te zeggen. De ZOUTE GT TOUR® by EY is elk jaar weer een hoogdag voor wie met zijn GT het mooie weer wil komen maken in de meest mondaine badplaats aan de Belgische kust: Knokke-Heist.

 

BELEEF DE ZOUTE GRAND PRIX® VANUIT POLEPOSITION

De ZOUTE GT TOUR® by EY is de traditionele afsluiter van de ZOUTE GRAND PRIX®. Dit vierdaagse festival van classic & premium cars is een jaarlijks topevenement (goed voor meer dan 250.000 bezoekers) en pakt steevast uit met een ijzersterk programma: van een veiling voor classic cars en exclusieve wagens door het gereputeerde Britse veilinghuis Bonhams tot een internationaal befaamd concours d’élégance en een tweedaagse oldtimerrally met wereldfaam. Maar ook de openluchtexpo in de straten van Het Zoute, waar de premium autopartners hun nieuwste modellen showen, heeft de ZOUTE GRAND PRIX® in 8 jaar tijd een onnavolgbare reputatie bezorgd! Klaar om deel uit te maken van dit prestigieuze car & lifestyle event en alles vanuit poleposition te beleven?

 

Meer info >>

 

Vanaf €1295,00 excl. BTW

EXCLUSIEF DEELNEMERSVELD

De ZOUTE GT TOUR® by EY is exclusief voorbehouden voor moderne GT’s van minder dan 20 jaar oud en die voorkomen in de lijst van de 18 automerken die het event sponseren. Dat levert elk jaar een fantastische karavaan van bloedmooie koetswerken en krachtige motoren op. Bent u eigenaar van zo’n GT die gezien mag worden en wilt u zich 125 km lang uitleven op een schitterend parcours en alles geven tijdens de spectaculaire snelheidsproeven? Vul dan vóór 08/09/2020 uw aanvraag tot deelname in.

 

VOORRANG AAN VEILIGHEID

Om de veiligheid van deelnemers en publiek te garanderen en de tour in optimale omstandigheden te laten verlopen, wordt er bijzonder veel aandacht besteed aan veiligheid. De proeven vinden plaats op afgesloten circuits en de deelnemende wagens dienen zich tijdens de rondrit op de openbare wegen te allen tijde te houden aan de Belgische en Europese verkeersreglementeringen. Ze zijn bovendien uitgerust met een track&trace systeem waarmee hun snelheid strikt wordt gecontroleerd. Een extra garantie op een leuke en veilige tour.

EEN MIX VAN CRUISEN & RACEN

ZONDAG 11 OKTOBER

Wie deelneemt aan de ZOUTE GT TOUR® by EY is vertrokken voor een dagje pure racefun in een schitterend decor, een combinatie van heerlijk cruisen en sensationele proeven. Check het programma.


08:00 - 09:30
De dag start in alle rust met een ontbijt en briefing in de ZOUTE DRIVERS CLUB® op de zeedijk ter hoogte van het Albertplein in Het Zoute.


09:30 - 10:45
U krijgt een roadbook en vertrekt van Knokke-Heist voor een ontdekking van de mooiste, speciaal geselecteerde Vlaamse wegen om na een rit van zo’n 125 km terug te keren naar het prachtige Zoute. Langs het parcours legt u verschillende technische en snelheidsproeven af die het klassement van de ZOUTE GT TOUR® by EY zullen bepalen. De challenges die dit jaar op het programma staan zijn:
• ZOUTE GT SLALOM® op een gesloten parcours
• ZOUTE GT TRACK® op een afgesloten locatie
• ZOUTE GT SPRINT® aan de Graaf d’Ursellaan in Heist (open voor publiek)


12:30
Onder politiebegeleiding rijdt u Knokke-Heist binnen om via de verkeersvrije Kustlaan de ZOUTE GT TOUR® by EY te eindigen op het podium voor de viptent op het Albertplein in Het Zoute. U parkeert uw GT op de voor u voorbehouden plaatsen op de Zeedijk.


12:45
Eenmaal bekomen van deze rijsensatie wordt u verwelkomd op de vipchampagnereceptie en trakteert een chef u op een uitgebreide lunch in combinatie met exclusieve wijnen. Tijdens de lunch vindt ook de prijsuitreiking plaats.


16:00
Met een glaasje in de hand kunt u ten slotte vanop het overdekte terras van de viptent naast het podium de presentatie bijwonen van alle deelnemende wagens van het ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE®. Een mooie afsluiter!

Programma 2020

Zondag 11 oktober

09:00 - 11:00

ZOUTE GT TOUR® by EY - Start

Podium Albertplein Marquee, Beach, Albertplein - Le Zoute

Albertplein Marquee, Beach,Albertplein-Le Zoute

12:00 - 14:00

ZOUTE GT TOUR® by EY - ZOUTE GT SPRINT® 

Elizabetlaan - Chalet Suisse, Heist

Elizabetlaan - Chalet Suisse, Heist

12:30 - 14:30

ZOUTE GT TOUR® by EY - Arrival

Arrival along the Dyke – Le Zoute and ending 

Podium Albertplein Marquee, Beach, Albertplein - Le Zoute

Podium Albertplein Marquee - Albertplein Het Zoute

Resultaten
Winnaars editie 2018

FIRST OVERALL
MR. HENRY MRS. STOCKIS
Porsche 991 GT3 RS