PURE KLASSE IN EEN UNIEK KADER

Op 10 en 11 oktober 2020 verzamelen meer dan 70 unieke bolides zich voor een nieuwe editie van ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE® in Knokke-Heist. De mondaine badstad aan de Belgische kust heeft in 9 jaar tijd wereldwijd naam gemaakt met een elegantiewedstrijd voor de meest zeldzame en bijzondere classic cars. Het geheim van dat succes? Het exclusieve karakter, van zowel de deelnemers als de locatie. Iets voor u?

LAAT U VAN UW MOOISTE KANT ZIEN OP DE ZOUTE GRAND PRIX®

Het ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE® biedt op zaterdag 10 en zondag 11 oktober 2020 het toppunt van elegantie op het vlak van autodesign uit ver vervlogen tijden. Het is echter slechts een van de vele evenementen die plaatsvinden in het kader van de ZOUTE GRAND PRIX®. Dit vierdaagse festival van classic & premium cars is een jaarlijks topevenement met een ijzersterk programma: van een veiling voor classic cars en exclusieve wagens door het gereputeerde Britse veilinghuis Bonhams tot een tweedaagse oldtimerrally met wereldfaam. Maar de meer dan 250.000 bezoekers uit heel Europa mogen zich ook verwachten aan een schitterende openluchtexpo in de straten van Het Zoute, waar de premium autopartners hun nieuwste modellen showen. En dan is er nog de spectaculaire afsluitende GT-tour… Het maakt van de ZOUTE GRAND PRIX® een feest voor autoliefhebbers en fans van de Zoute-way-of-life.
Bent u in het bezit van een uitzonderlijke classic car? Laat u dan van uw mooiste kant zien tijdens dit prestigieuze car & lifestyle event. Vraag vóór 31/08/2020 uw deelname voor het ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE® aan.

EXCLUSIEF DEELNEMERSVELD & INTERNATIONALE JURY

Het ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE® is exclusief voorbehouden voor een gelimiteerd aantal wagens. Die worden ingedeeld in een pre- en post-war categorie. De wedstrijd staat onder leiding van Philip Kantor van het Britse veilinghuis Bonhams. Een internationale jury verzorgt de beoordeling en is naar goede gewoonte samengesteld uit een aantal klinkende namen. Vorig jaar waren dat onder andere Jeremy Vaughan, Head of Motoring of the Royal Automobile Club of London, Louis de Fabribeckers, Head of Design bij Carrozzeria Touring Superleggera, Adolfo Orsi, historicus en voorzitter van Historica Selecta, en Quirina Louwman, Nederlands verzamelaar en racer van historische wagens. De jury van deze editie vindt u binnenkort op www.zoutegrandprix.be.

CLASSES 2020

Coming soon

CLASSES 2019

I.    Pre-War Class
II.    Post-War Closed Class
III.    Post-War Open Class
IV.    Pre-War Preservation Class
V.    Post-War Preservation Class
VI.    100 Years Bentley
VII.    110 Years Bugatti
VIII.    Touring Superleggera Heritage
IX.    Touring Superleggera Revival
X.    Beach Cars
XI.    24H Spa Francorchamps
XII.    Cars of the Belgian Royal Family

PROGRAMMA: TWEE DAGEN VOL SCHOONHEID

Het ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE® vindt plaats op zaterdag 10 en zondag 11 oktober op het prestigieuze terrein van de Royal Zoute Golf Club. Het beloven twee dagen te worden waar zowel deelnemers als publiek reikhalzend naar uitkijken. Dit mag u verwachten.

ZATERDAG 10 OKTOBER 2020

07:00-10:00
De eerste dag wordt u bij het ochtendgloren verwelkomd op de Royal Zoute Golf Club, waar Fairway 1 en 18 opengesteld worden voor het elegantieconcours. U wordt er verwacht met uw wagen en krijgt er uw plaats toegewezen.
11:30-14:30
U geniet van een lichte lunch in het Clubhouse van de Royal Zoute Golf Clubf.
10:30-17:00
De juryleden bekijken de auto’s en beginnen aan een eerste jurering. De kandidaten dienen vanaf 14 uur beschikbaar te zijn om de vragen van de jury te kunnen beantwoorden. De deuren gaan open voor het publiek.
20:00-00:00
Als u zich heeft ingeschreven (zie supplementen) wordt u ’s avonds verwacht in de Racing Club op het Albertplein voor het galadiner, samen met de juryleden en de andere deelnemers.
Dresscode: BLACK TIE

ZONDAG 11 OKTOBER 2020

08:30-09:30
Nadat uw wagen op zijn plaats staat, krijgt u een verzorgd ontbijt aangeboden.
09:30-12:30
De juryleden gaan over tot de definitieve jurering van de deelnemende wagens.
11:00-15:30
Tijdens de uitgebreide brunch worden de prijzen voor het ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE® uitgedeeld.
16:00-17:00
Onder begeleiding rijden de auto’s in defilé van de Royal Zoute Golf Club naar het Albertplein aan de zeedijk. Op het podium van de viptent worden ze aan het publiek gepresenteerd mét bijhorende uitleg.

 

 

OPEN VOOR PUBLIEK

Het publiek kan de deelnemers aan het ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE® komen bewonderen op de Royal Zoute Golf Club op zaterdag van 10u30 tot 17 uur en op zondag van 9.30 en 15.30 uur.

Het terrein is toegankelijk voor kinderen vanaf 10 jaar. Om zowel de veiligheid van personen als van de classic cars te waarborgen, kunnen we geen kinderen onder de 10 jaar toelaten.

Omdat het elegantieconcours plaatsvindt op een golfterrein, kunnen er geen honden toegelaten worden.

BESTEL HIER UW TICKETS

Programma 2020

Zaterdag 10 oktober

10:30 - 17:00

ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE®  - Viewing

Royal Zoute Golf Club - Fairway 1 & 18

(Open to the public – Starting from € 40)

Royal Zoute Golf Club

Zondag 11 oktober

09:30 - 15:00

ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE®  - Viewing

Royal Zoute Golf Club - Fairway 1 & 18

(Open to the public – Starting from € 40)

Royal Zoute Golf Club

16:00 - 17:00

ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE® - Arrival

Arrival along the Dyke – Le Zoute and ending at Podium Albertplein Marquee, Beach, Albertplein - Le Zoute

 

(open to the public)
Podium Albertplein Marquee, Beach- Albertplein

Resultaten
Winnaars editie 2019

1936- MERCEDES 540 K CABRIOLET A

Jury 2019

Leden van de jury van de ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE® 2019