Knokke-Heist, en in het bijzonder het trendy gedeelte rond Het Zoute, stoomt zich klaar voor de elfde editie van de ZOUTE GRAND PRIX®. Dit prestigieuze oldtimerevent kan ook nu weer rekenen op de steun van de lokale overheid en op de samenwerking met een aantal trouwe partners en merken.

We zijn bijzonder verheugd dat ZOUTE GRAND PRIX® dit jaar kan doorgaan, mits een aangepast (maar even adembenemend) programma! De elfde editie bouwt voort op de nationale en internationale reputatie van dit evenement. Sinds vele jaren wordt Het Zoute steevast geassocieerd met een verfijnde levensstijl waar klasse, ontspanning en sportiviteit het hoge woord voeren. Van 8 tot 11 oktober 2020 wordt Het Zoute het internationale toneel voor de meest prestigieuze automerken, zowel oud als nieuw.

De Zeedijk is de gedroomde plaats om tijdens de verschillende onderdelen van de ZOUTE GRAND PRIX® de wagens te zien voorbijrijden. Ook zullen onze autopartners hun nieuwste modellen en primeurs tentoonstellen.

Tijdens het evenement zal er uiteraard alles aan gedaan worden om de corona-maatregelen te respecteren en de federale richtlijnen zullen steeds gevolgd worden.

Volgende edities

  • Editie 2020: van 8 tot 11 oktober 
  • Editie 2021: van 7 tot 10 oktober
  • Editie 2022: van 6 tot 9 oktober
  • Editie 2023: van 5 tot 8 oktober
  • Editie 2024: van 3 tot 6 oktober

 

Op zaterdag strijken de wagens van de 2020 ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE®  de bekende Fairway 1 van de Royal Zoute Golf Club. Een unieke selectie wagens – uit de pre- en post-warcategorie – zal beoordeeld worden door een internationaal vermaarde jury.

De ZOUTE SALE® by Bonhams gaat voor het zesde jaar op rij door op een unieke plaats in Knokke-Heist. (Meer info hierover volgt). Op deze gerenommeerde veiling tekenen zeldzame oldtimers present, veelal uit grote binnenlandse en buitenlandse collecties. We worden dit jaar maximum 150 personen toegelaten in de veilingzaal. Alles wordt live gefilmd en zal kunnen worden gevolgd door iedereen via onze website. 

De ZOUTE RALLY® by Stow is een regelmatigheidscriterium voor 175 klassieke wagens gebouwd tussen 1920 en 1965. Zowel de start als de aankomst liggen in Het Zoute. Het parcours van de rally loopt over de mooiste polderroutes in Vlaanderen en Nederland. De FLYING ¼ MILE® snelheidsproef zorgt voor de nodige spanning.

De befaamde ZOUTE GT TOUR® zal dit jaar, wegens de huidige omstandigheden, doorgaan op een andere datum en locatie. Klik hier voor meer informatie. 

De ZOUTE TOP MARQUES® wordt omgedoopt tot de ZOUTE CAR GALLERY®. De podia in de Kustlaan verdwijnen net als de tenten op het strand. In de plaats daarvan zal elk automerk een nieuwe expositieruimte ter beschikking krijgen langs de zeedijk tussen het Rubensplein en de Riverwoods Beach Club. 

Blokkeer dus vandaag nog de periode van 8 tot 11 oktober 2020 in de agenda voor de elfde editie van de ZOUTE GRAND PRIX®. Wij kijken nu al uit naar dit fantastische event en zouden verheugd zijn u te kunnen verwelkomen op dit weekend in het teken van classic cars en exclusieve wagens. Knokke-Het Zoute vormt hiervoor, als de meest exclusieve badplaats aan de Belgische kust, het perfecte decor.