Knokke-Heist, en in het bijzonder het trendy gedeelte rond Het Zoute, stoomt zich klaar voor de Tiende editie van de ZOUTE GRAND PRIX®. Dit prestigieuze oldtimerevent kan ook nu weer rekenen op de steun van de lokale overheid en op de samenwerking met een aantal trouwe partners en merken.

De negende editie bouwt voort op de nationale en internationale reputatie van dit evenement. Sinds vele jaren wordt Het Zoute steevast geassocieerd met een verfijnde levensstijl waar klasse, ontspanning en sportiviteit het hoge woord voeren. Van 10 tot 13 oktober 2019 wordt Het Zoute het internationale toneel voor de meest prestigieuze automerken, zowel oud als nieuw.

De Kustlaan en het hippe Albertplein in Het Zoute vormen het ideale kader voor de ZOUTE TOP MARQUES®. Prestigieuze automerken zullen er hun nieuwste modellen en primeurs tentoonstellen.

Volgende edities

  • Editie 2019: van 10 tot 13 oktober
  • Editie 2020: van 8 tot 11 oktober 

 

Op zaterdag strijken de wagens van de 2019 ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE® by Degroof Petercam de bekende Fairway 1 van de Royal Zoute Golf Club. Een unieke selectie wagens – uit de pre- en post-warcategorie – zal beoordeeld worden door een internationaal vermaarde jury.

De ZOUTE SALE® by Bonhams gaat voor het vijfde jaar op rij door op het Albertplein op de Zeedijk. Op deze gerenommeerde veiling tekenen zeldzame oldtimers present, veelal uit grote binnenlandse en buitenlandse collecties.

De ZOUTE RALLY® by Stow is een regelmatigheidscriterium voor 195 klassieke wagens gebouwd tussen 1920 en 1965. Zowel de start als de aankomst liggen in Het Zoute. Het parcours van de rally loopt over de mooiste polderroutes in Vlaanderen en Nederland. De FLYING ¼ MILE® snelheidsproef zorgt voor de nodige spanning.

De ZOUTE GT TOUR® by EY is voorbehouden voor exclusieve GT’s van minder dan 20 jaar oud. Na een feestelijke parade door het Vlaamse en Nederlandse hinderland keren de wagens door een pittoresk, groen kader terug naar Het Zoute. De ZOUTE GT SPRINT® snelheidsproef garandeert spektakel van de bovenste plank.

Blokkeer dus vandaag nog de periode van 10 tot  13 oktober 2019 in de agenda voor de negende editie van de ZOUTE GRAND PRIX®. Wij kijken nu al uit naar dit fantastische event en zouden verheugd zijn u te kunnen verwelkomen op dit weekend in het teken van classic cars en exclusieve wagens. Knokke-Het Zoute vormt hiervoor, als de meest exclusieve badplaats aan de Belgische kust, het perfecte décor.