Al meer dan honderdtwintig jaar innoveert en vindt Touring zichzelf opnieuw uit om zijn leden de beste diensten te bieden die perfect aansluiten bij hun behoeften. Met, voornamelijk de laatste jaren, een doelgerichte oriëntatie naar alle vormen van mobiliteit en de ‘multimodale’ mobiliteit.

De geschiedenis van Touring is nauw verbonden met de evolutie van de vervoermiddelen die onze medeburgers gebruiken. De Belgische Touring Club, opgericht in 1895, start haar activiteiten als vereniging voor het promoten van het fietstoerisme. Heel snel engageert deze ‘club voor gepassioneerde fietsers’ zich voor het verbeteren van de veiligheidsmaatregelen voor alle weggebruikers.

Gestrande automobilist

Maar op een oktoberavond in 1947, wordt de geschiedenis van Touring letterlijk op zijn kop gezet. De vice-president van Touring stopt aan de kant van de weg om hulp te bieden aan een gestrande autobestuurder die al ettelijke uren hulpeloos stilstaat omdat hij nergens nog een garage vindt die zo laat op de avond open is! Dit groeit uit tot een idee: het opzetten van een solidariteitsnetwerk voor alle automobilisten. Een jaar later wordt, de intussen legendarische ‘Touring Wegenhulp’, geboren. Het vervolg van het verhaal kent iedereen: motorfietspatrouilles gevolgd door patrouilles met de wagen of vrachtwagen, 24/24 u pechverhelping ... en dat is slechts het begin van het Touring-verhaal.

De weggebruiker, een inspiratiebron

Tijdens een zeventigtal jaren volgend op de lancering van de pechdienst, zet Touring de uitgestippelde weg van zijn grondlegger voort. De organisatie put inspiratie uit het dagdagelijkse leven van onze weggebruikers. Touring bedenkt steeds meer diensten die beantwoorden aan de behoeften van haar leden. Door de ontwikkeling van het toerisme naar verre bestemmingen komt Touring met de reisbijstand op de proppen. Sinds enkele jaren kunnen leden en het grote publiek gebruik maken van Touring Mobilis, het infonetwerk over de verkeerssituatie in ons land. Een dienst onder de vorm van een mobiele app die op elk moment kan worden geraadpleegd.

Totaalpakket mobiliteit

De evolutie van de vervoermiddelen laat Touring niet onverschillig. Dit voorjaar lanceerde Touring ‘Move On’, de nieuwe bijstandsformule die jou als persoon dekt. Een zegen voor alle weggebruikers die gebruik maken van verschillende vervoermiddelen zoals de elektrische fiets, de scooter, de auto ...

Touring innoveert ook in andere domeinen. De ConnectMyCar-dienst die in april het licht zag, zorgt ervoor dat voertuigbestuurders en vlootbeheerders informatie van elkaar kunnen inwinnen en uitwisselen.

Touring vindt zich elke dag opnieuw uit om haar leden nieuwe diensten te bieden en een echte toegevoegde waarde te brengen aan het grote publiek. Bij een uitzonderlijk verhaal horen uitzonderlijke diensten ...