Op de ZOUTE SALE® by Bonhams gaat er straks weer een pareltje van autotechniek onder de hamer: de Mercedes-Maybach G650 Landaulet, 1 van de 99 en de eerste die op een publieke veiling te koop wordt aangeboden. Bovendien gaat de opbrengst van de verkoop integraal naar het goede doel.

Unieke kans

De ultrazeldzame SUV werd voor het eerst voorgesteld op het Autosalon van Genève. Tegen het einde van het Salon waren alle 99 exemplaren verkocht! Het model dat vrijdag 6 oktober wordt geveild op de ZOUTE SALE® by Bonhams is het eerste uit de reeks dat op een publieke veiling wordt aangeboden. Het is voor de liefhebbers dus een unieke kans om een van de meest indrukwekkende, luxueuze en gegeerde 4x4’s in bezit te krijgen. Bonhams verwacht dan ook dat de wagen de catalogusprijs van € 630.000 (excl. btw) zal overstijgen. Op het Autosalon van Genève hadden zich al honderden kandidaat-kopers gemeld.

 

Luxueuze krachtpatser

De Mercedes-Maybach G650 Landaulet valt vooral op door zijn indrukwekkende looks: meer dan 5 meter lang, 2 meter hoog en een bodemvrijheid van een halve meter (dankzij de portaalassen). Onder de motorkap zit een krachtige Mercedes AMG V12 biturbo motor, goed voor 630 pk. Het hoekvormige koetswerk contrasteert dan weer fel met het luxueuze limousine-interieur: individueel verstelbare en verwarmde zetels, uitklapbare lederen tafels en een canvas dak dat met een druk op de knop opent. Deze SUV staat garant voor een stijlvolle en comfortabele rijervaring op de meest uitdagende terreinen.

 

Voor het goede doel

De SUV zal op de ZOUTE SALE® by Bonhams geveild worden voor een goed doel. De opbrengst en vergoedingen voor het veilinghuis gaan integraal naar Laureus Sports For Good. Deze stichting werd opgericht in 2000 als respons op de verklaring van Nelson Mandela tijdens de Laureus World Sports Award dat ‘sport de kracht heeft om de wereld te veranderen’. De stichting ondersteunt meer dan 100 initiatieven in 40 landen. Elk project pakt problemen aan die te maken hebben met gezondheid, onderwijs, gendergelijkheid, inclusiviteit en conflictbeheersing.

 

Veiling bijwonen?

Wilt u de Mercedes-Maybach G650 Landaulet met eigen ogen bewonderen? Of er een bod op doen? Kom dan op vrijdag 6 oktober naar de ZOUTE SALE® by Bonhams. De veiling start om 18 uur. Alle wagens zijn te bezichtigen op donderdag 5 oktober en vrijdag 6 oktober van 10 tot 17 uur.

De preview en de veiling zijn enkel toegankelijk op vertoon van de officiële veilingcatalogus. Bestel uw exemplaar online of koop het aan de inkom van de veilingzaal. Kostprijs: 40 euro.