Zoute Grand Prix® - the movie

Lebeau-Courally
Official Timekeeper
 • Zoute Rally®
  by Chubb
  6-8 oktober 2016

  De ZOUTE RALLY® by Chubb 2016 is een unieke regelmatigheidsrally voor wagens die voor het eerst ingeschreven werden tussen 1920 en 1965. Het wordt een rustige maar indrukwekkende ballade van 170 geselecteerde wagens door het hinterland, met start en aankomst in het Zoute.

  Er werden twee formules voorzien, de eerste is de eigenlijke regelmatigheidsrally met gemiddelde snelheid en RT’s. De FLYING 1/4 MILE® zorgt voor extra spanning. De tweede formule omvat enkel een ballade op een korter parcours, zonder gemiddelde snelheid en zonder RT’s. Technische controles en het vervullen van de formaliteiten vinden plaats op donderdag 8 oktober in de ZOUTE DRIVERS CLUB® by Lebeau Courally , tegenover het Albertplein. Op vrijdag 9 en zaterdag 10 oktober worden de regel-matigheidsrally en de ballade gereden, telkens langs een selectief en aangenaam parcours.

  Lees meerVerberg
 • Zoute Sale®
  by Bonhams
  9 oktober 2016

  Na de schitterende resultaten van de eerste ZOUTE SALE® by Bonhams in 2013, besliste veilinghuis Bonhams jaarlijks een sale te organiseren in het kader van de ZOUTE GRAND PRIX®. Er wordt opnieuw een grote belangstelling verwacht van zowel nationale als internationale kopers en verzamelaars, die afkomen op de affiche van uitzonderlijk hoog niveau. Bonhams heeft een ijzersterke reputatie weten op te bouwen in het veilen van classic cars van extreem hoge kwaliteit. Denken we maar aan hun schitterende resultaten op events zoals the Goodwood Festival of Speed, de Paris Sale en de Quail Lodge Auction op het Pebble Beach Concours d’Elégance in Carmel om er maar enkele te noemen.

  Dit jaar gaat de ZOUTE SALE® by Bonhams door in de VIP-tent op het Albertplein op vrijdag 7 oktober om 18 u. Een preview van de wagens vindt plaats op donderdag 6 oktober van 9 u tot 18 u en op vrijdag 7 oktober van 9 u tot 17 u. Op donderdag vindt tevens een preview cocktail plaats. De definitieve catalogus van de veiling zal ongeveer vier weken voor de veilingdatum beschikbaar zijn. Voor deze veiling kunnen wagens aangeboden worden uiterlijk tot 11 september 2016.

  Lees meerVerberg
 • zoute concours d'elegance®
  by Bank De Groof
  8 & 9 oktober 2016

  Op zaterdag 8 en zondag 9 oktober vormen de Approach Golf en de Fairway 1 van de Royal Zoute Golf Club het stijlvolle toneel voor een nieuwe editie van de ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE® by Bank Degroof Petercam. Nieuw sinds vorig jaar is de bijkomende publieksvoorstelling van de deelnemende wagens die op zaterdag plaatsvindt in het groene kader van de Approach Golf. Op zondag verhuizen de auto’s naar de Royal Zoute Golf Club.

  Meer dan 50 unieke, opmerkelijke en exclusieve classic cars worden tijdens deze tweedaagse aan de gretige blikken van de genodigden voorgesteld en aan het wijze oordeel van de internationale jury onderworpen. Het organiserend comité selecteert de wagens op basis van strenge criteria en deelt ze in in een pre- en post-war categorie. Naast de klassieke mentions en trophy’s zijn er ook exclusieve speciale prijzen voorzien, door Bank Degroof Petercam, Lebeau-Courally en Chubb.

  Lees meerVerberg
 • Zoute gt tour®
  by EY
  9 oktober 2016

  De ZOUTE GT TOUR® gaat in 2016 voor de vijfde keer door. Het event is voorbehouden aan exclusieve en moderne GT wagens jonger dan 20 jaar. Het wordt een indrukwekkende karavaan van bloedmooie koets-werken en krachtige motoren die zich zal voortbewegen langs Vlaanderens mooiste en meest pittoreske wegen.

  Van de startplaats tot aan de eindbestemming in het Zoute, waar een parade onder politiebegeleiding is voorzien. De ZOUTE GT SPRINT® zorgt onderweg voor spanning en spektakel. Bedoeling is om de mooiste hedendaagse GT wagens te verenigen met de meest exclusieve oldtimers tijdens de vierde editie van de ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE® by Bank Degroof Petercam. Inschrijven kan nog tot 31 augustus.

  Lees meerVerberg
 • zoute top marques®
  6-9 oktober 2016

  Van 6 tot en met 9 oktober 2016 vormen de hippe Kustlaan en het mondaine Albertplein de ideale achtergrond voor 14 spectaculaire auto podia. Onze 14 premium auto partners sieren er het straatbeeld op met hun nieuwste creaties en Belgische premières. De Topmerken die u er kunt bewonderen: Bentley, Jaguar, Ferrari, Mercedes-Benz, Porsche, Land Rover, Audi, Rolls-Royce, Maserati, Mc Laren, BMW, Alfa-Romeo, Lamborghini & Tesla.

  We kunnen het event gerust omschrijven als hét openlucht autosalon van ‘s werelds meest prestigieuze merken. Een boeiende en relaxte ballade, een sfeervol kader en de typische Zoute spirit, alle troeven zijn hier voorhanden om het mooiste en meest recente autodesign te ontdekken. U maakt er in optimale omstandigheden kennis met uw volgende wagen!

  Lees meerVerberg
Autobuzz
BOA.be ReclamebureauChubb Insurance introduced by Germain ClaeysD. L. B. Concept Tenten